14 sept. 2014

Orice activitate umană care nu e interzisă explicit prin lege are drept la reproducere prin educație

Oricare: filatelia, culesul plantelor medicinale, bungee jumping, tîmplăria sau cîntatul în corul bisericii.

Este dreptul comunității locale să decidă că e interesată într-una sau mai multe astfel de activități, să-și angajeze responsabilitatea și să angajeze oameni care să le educe copiii.

Dacă ar fi după capul meu aș împărți bugetul de timp fix în trei părți egale:

Programa obligatorie de interes național - vorbit, scris, citit, socotit în limba maternă și în încă o limbă, Nu-i ușor, asta presupune geografia, istoria literatura, plastica și muzica unui spațiu cultural pentru fiecare limbă.

Programa opțională de interes național - științe naturale, științe sociale și dexteriăți (muzică, desen, sport și ce-o mai fi). La alegerea comunității dintr-o bască mare. Alegerea e a comunității doar că statul încă se mai angajează să ofere sprijin în manuale și personal calificat.

Programa la alegerea comunității - cum am zis mai sus, doar că e treaba comunității să gestioneze resursele. Pot face matematică sau orice altă materie suplimentar (meditații) sau la alt nivel (pregătire pentru olimpiada intergalactică). Dar dacă au în sat tîmplar sau popă sau potcovar, și-i interesează chestiunea, aia să facă.

Asta e.

.j

Niciun comentariu: